وارنیش فلوراید دندان کودکان و بزرگسالان
1403-01-19
1403-01-19
فهرست مطالب وارنیش فلوراید دندان کودکان و بزرگسالان
وارنیش فلوراید پوشش محافظی است که روی دندان زده میشود تا از پوسیدگیهای جدید پیشگیری کند و از گسترش پوسیدگیهای ایجاد شده جلوگیری کند. وارنیش فلوراید روشی ایمن است که به بهترین وجه از دندانها محافظت میکند و بالاترین غلظت ممکن و ایمن فلوراید را به دست میدهد. وارنیش فلوراید مادهای چسبنده است که به راحتی به دندان میچسبد و با سختتر کردن لایه بیرونی دندان یعنی مینای دندان از دندان در برابر پوسیدگی دندان محافظت میکند. وارنیش فلوراید حساسیت دندان را نیز کاهش میدهد. پس از آن که وارنیش فلوراید روی دندانها زده شد، بیمار پوشش را هنگام کشیدن زبان روی سطح دندان حس میکند.
برای مطالعه مقاله متخصص ارتودنسی کلیک کنید.
متخصصین ما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت از گونههای متفاوتی از فلوراید مانند وارنیش، ژل، فوم و دهانشویه استفاده میکنند که از نظر نوع فلوراید، غلظت، روش و مدت استعمال با هم تفاوت دارند. انتخاب، استفاده و تناوب انجام درمان به میزان احتمال پوسیدگی و کرمخوردگی دندانهای بیمار بستگی دارد. چنانچه احتمال پوسیدگی دندانها بالا باشد، متخصصین ما درمان وارنیش فلوراید دندانهای کودک را دو تا چهار بار در سال با استفاده از NaF (فلوراید سدیم) پنج درصد انجام میدهند. اما اگر احتمال پوسیدگی دندانها با توجه به پرونده درمانی بیمار پایین باشد، متخصصین ما دو تا چهار بار درمان در سال را کافی میدانند. جهت مشاوره یا رزرو نوبت میتوانید با ما از طریق شمارههای 26710760– 66520980 تماس حاصل فرمایید یا از طریق تلگرام سوالات خود را مطرح فرمایید.
فلوراید در غذا و آب وجود دارد. این یون را میتوان مستقیماً از طریق مصرف دهانشویه و خمیردندان فلوراید دریافت کرد. غلظت فلوراید در دهانشویههای غیرتجویزی کمتر است؛ دهانشویههای با غلظت بالاتر فلوراید را میتوان با نسخه دندانپزشک تهیه کرد. فلوراید با مقاومتر کردن دندان در برابر حملات اسیدی پلاک و مواد قندی از پوسیدگی دندان پیشگیری میکند. فلوراید در سنین کمتر از 6 سالگی برای رشد دندانهای دائمی بسیار مهم است. فلوراید فرایند تجدید مواد معدنی را سرعت میدهد و مانع حمله اسیدی به دندانها میشود. مزایای فلوراید درمانی به جز پیشگیری از پوسیدگی عبارت است از:
فلوراید درمانی بیشترین فایده را برای بیماران زیر دارد:
دندانپزشک گارد یا محافظ دهان را با فلوراید طعمدار پر میکند. برای این که فلوراید به خوبی به دندان بچسبد، بیمار باید گارد را حدود نه دقیقه در دهان نگه دارد. سپس دندانپزشک گارد را برمیدارد و دهان را شستشو میدهد.
برخی دندانپزشکان از فوم فلوراید استفاده میکنند که مستقیماً روی دندان زده میشود. بیمار باید تا سی دقیقه پس از درمان از خوردن، آشامیدن یا سیگار کشیدن خودداری کند.
وارنیش فلوراید، فلوراید موضعی غلیظی است که معمولاً حاوی سدیم فلوراید پنج درصد بر پایه رزینی یا سنتزی است. وارنیش فلوراید ژل طلایی رنگی است که روی سطح خشک دندان زده میشود. وارنیش فلوراید غلظت بالایی از فلوراید را به دست میدهد و با تقویت دندانها از پوسیدگی آنها جلوگیری میکند. اگر وارنیش فلوراید قبل از دو سالگی روی دندان زده شود، بهترین نتیجه را به دست میدهد.
درمان سریع و ساده است. دندانپزشک ابتدا رطوبت اضافی دندانها را با سواب پنبهای، پنبه یا سرنگ هوا میگیرد. خشک کردن دقیق دندانها ضرورت ندارد، چون رطوبت چسبندگی وارنیش را کاهش نمیدهد. با توجه به نوع دندان حدود نیم تا یک میلیلیتر از وارنیش روی صفحه شیشهای یا کاغذ مخصوص مخلوط کردن مواد زده میشود. سپس دندانپزشک لایه نازکی از وارنیش را با سواب پنبهای یا مسواک یکبار مصرف روی تمام سطوح دندان میزند. وارنیش فوراً روی دندان مینشیند و بلافاصله پس از استعمال سفت میشود؛ بنابراین فلوراید میتواند مدتی طولانی با سطح خارجی دندان تماس داشته باشد. رنگ طلایی وارنیش ظرف چند روز محو میشود.
مدت زمان درمان وارنیش فلوراید حدود 4 تا 6 ساعت است. متخصص دندانپزشکی از بیمار میخواهد توصیههای زیر را رعایت کند تا بهترین نتیجه ممکن از درمان به دست آید:
وارنیش اضافی را میتوانید با مسواک زدن و نخ کشیدن پاک کنید. دندانها درخشندگی معمول خود را پس از مدتی بازمییابند. برای پاک کردن وارنیش فلوراید اضافی کافی است فردای روز درمان دندانها را محکم مسواک بزنید و نخ بکشید تا ظاهر و حس دندانها مانند قبل از درمان بشود.
برای مشاهده هزینه ارتودنسی کلیک نمائید.
وارنیش فلوراید به دندان میچسبد و اضافی آن را میتوان 4 تا6 ساعت پس از درمان با مسواک زدن پاک کرد. البته مزایای فلوراید تا چندین ماه باقی میماند. وارنیش فلوراید را باید هر سه تا چهار ماه یک بار تجدید کرد تا بهترین نتیجه به دست آید.
وارنیش فلوراید درمانی برای بیماران دارای دندانهای شیری، دائمی یا هر دو مناسب است. به بیان دیگر هیچ محدودیت سنی برای استفاده از وارنیش وجود ندارد.
اکثر بیماران روکش نازکی را روی دندانها حس میکنند. اکثر دندانپزشکان به بیماران توصیه میکنند که به مدت 4 تا 6 ساعت به دندانها کاری نداشته باشند و پس از آن دندانها را مسواک بزنند. پوشش روی دندانها ظرف 24 ساعت به طور طبیعی ساییده میشود، حتی اگر آنها را مسواک نزنید.
ازآنجایی که وارنیش همرنگ دندان است، اکثر اطرافیان متوجه وجود آن روی دندانها نمیشوند.
پس از وارنیش فلوراید مانعی برای خوردن و آشامیدن وجود ندارد، با این حال بهتر است خوردن غذاهای چسبنده، نوشیدنیهای بسیار داغ و مصرف فراوردههای حاوی الکل (مانند دهانشویه) تا زمان مسواک زدن و پاک کردن وارنیش از روی دندان به تاخیر انداخته شود.
بله، وارنیش فلوراید اگر به مقدار صحیح روی دندانها زده شود، کاملاً ایمن است. مقدار وارنیش مورد نیاز برای درمان کودک به طور متوسط نیم میلیلیتر است که 3 تا 11 میلیگرم یون فلوراید را به دست میدهد. این مقدار بسیار کمتر از مقدار سمی احتمالی (PTD) یعنی پنج میلی گرم برای هر کیلوگرم از وزن بدن است.
کودکانی که مقدار زیادی فلوراید میبلعند، لکههای سفیدی روی دندانهایشان ایجاد میشود که به فلوروسیس موسوم است. به همین دلیل است که نباید اجازه دهید کودک خمیردندان را قورت دهد.
آدرس:
آدرس: تهران، زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، نبش خیابان ب، ساختمان پزشکان ب، طبقه اول، واحد 4
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
علاوه بر مناطق شمالی تهران، سیمادنت در غرب تهران نیز شعبهای دیگر دارد و شما میتوانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز انجام انواع خدمات درمانی به شعبه ستارخان سیمادنت مراجعه کنید. در نتیجه اگر ساکن مناطقی همانند صادقیه، ستارخان، مرزداران،جنت آباد، سعادت آباد یا حتی کرج هستید قصد مراجعه به یک مرکز دندانپزشکی در اطراف منزل خود را دارید، میتوانید به مطب ستارخان سیمادنت مراجعه نمایید.
آدرس:
آدرس: تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد