باندینگ کامپوزیتی محلولی است که در آن از رزین کامپوزیتی برای بهبود شکل دندانها و زیباسازی لبخند استفاده میشود. باندینگ برای ترمیم دندانهای شکسته و لبپر شده، لکشده یا تغییر رنگ داده و دندانهای فاصلهدار کاربرد دارد. این درمان در یک جلسه به اتمام میرسد. دندانپزشک ماده کامپوزیتی همرنگ را روی دندان میزند و آن را با لیزر یا نور مخصوص سفت میکند.
باندینگ کامپوزیتی دندان انتخابی مناسب برای اصلاح مشکلات زیبایی جزئی دندان است. ما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت غالباً این درمان را برای ترمیم دندانهای ترک خورده، شکسته یا لبپر شده انجام میدهیم. رزین کامپوزیتی روی دندان زده میشود و به گونهای شکل و تراش داده میشود که فاصله بین دندانی را پر کند و بخشهای آسیبدیده را بپوشاند. این ماده با سایههای رنگی مختلف تولید میشود تا کاملاً با رنگ طبیعی دندان همخوانی داشته باشد. از آنجایی که باندینگ معمولاً در یک جلسه انجام میشود، در مقایسه با دیگر روشهای ترمیم دندان ارزانتر و سریعتر است. برای دریافت وقت مشاوره از متخصصین کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت میتوانید با شمارههای 26710760 – 66520980تماس حاصل فرمایید تا از بهترین روش دندانپزشکی زیبایی برای اصلاح مشکلات خاص دندانهای خود مطلع شوید یا از طریق تلگرامسوالات خود را مطرح فرمایید.
رزین کامپوزیتی دندان نوعی رزین سنتزی است که در دندانپزشکی به عنوان ماده ترمیم کننده به کار برده میشود. مواد کامپوزیتی امروزی از مزایای بسیار مهمی برخوردارند.
باندینگ درمانی است که در آن رزین همرنگ دندان، یعنی یک ماده پلاستیکی مقاوم، روی دندان زده شده و با تابش نور مخصوص سفت میشود تا در نهایت پیوند محکمی بین دندان و ماده برقرار شود و دندان ترمیم و لبخند زیباتر شود.
از کاربردهای باندینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اینله ترمیم غیرمستقیمی است که در آن یک ماده جامد، مانند طلا، پرسلن یا رزین کامپوزیتی، در حفره پوسیدگی داخل دندان جای داده و با سیمان مخصوص دندانپزشکی چسبانده میشود. اینله کامپوزیتی برخلاف نوع طلایی و پرسلنی یا چینی با تکنیک باندینگ داخل حفره چسبانده میشود.
پل یا بریج کامپوزیتی چسبنده زمانی به کار برده میشود که یک دندان، معمولاً دندان پیشین، از دست رفته و غایب باشد. یک دندان کامپوزیتی مصنوعی در این درمان در جای خالی قرار داده میشود که با تکنیک باندینگ به شکل دندانهای کناری درآورده میشود.
باندینگ کامپوزیتی مزایای بسیاری دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
البته این روش نقاط ضعفی نیز دارد:
باندینگ کامپوزیتی به آمادهسازی و تراش اندکی نیاز دارد. بیحسی غالباً ضروری نیست، مگر آن که باندینگ به منظور پر کردن پوسیدگی انجام شود. دندانپزشک از راهنمای رنگ استفاده میکند تا رزینی دقیقاً همرنگ دندانهای بیمار انتخاب کند.
در این مرحله از اسید فسفریک استفاده میشود که خوردگی به عمق 5 تا 30 میکرومتر را در مینا و عاج دندان به وجود میآورد. دندانپزشک ساییدگی اندکی را پس از انتخاب رنگ در سطح دندان ایجاد میکند تا سطح مورد نظر زبر و ناهموار شود. دندان با مایع مخصوصی پوشانده میشود که بستر را برای برقراری پیوند بین کامپوزیت و سطح دندان آماده میکند.
درمان باندینگ همراه با کامپوزیت به کار برده میشود. دندانپزشک رزین همرنگ دندان بتونه مانند را روی دندان میزند، آن را صاف میکند و به شکل دلخواه درمیآورد. عامل باندینگ پیوند میکرومکانیکی با دندان را محکم میکند تا ترمیم به خوبی به دندان بچسبد. سپس دندانپزشک نور ماورابنفش یا لیزر را به مواد میتاباند تا کاملاً سفت و خشک شود.
دندانپزشک مواد باندینگ را پس از سفت و خشک شدن تراش و شکل میدهد و در نهایت آن را پولیش میکند تا به درخشندگی دیگر دندانها باشد.
دندانهای ترمیم شده با کامپوزیت به مراقبت خاصی نیاز ندارد و صرفاً باید بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت شود. دندانها را حداقل دو بار در روز مسواک بزنید، حداقل روزی یک بار نخ بکشید، هر یک یا دو روز یک بار از دهانشویه ضدعفونی کننده استفاده کنید، و برای ویزیت دورهای و جرمگیری به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.
از آنجایی که مواد باندینگ شکننده است، باید عادتهایی مانند جویدن ناخن، مداد، یخ یا غذاهای سفت را کنار بگذارید و به هیچ وجه از دندانها به جای دربازکن استفاده نکنید. چنانچه احساس کردید لبه دندانهای ترمیم شده تیز شده است یا جویدن یا روی هم قرار گرفتن دندانها به خوبی انجام نمیشود با دندانپزشک تماس بگیرید.
این درمان حدود 30 دقیقه تا یک ساعت طول میکشد. البته اگر بیش از یک دندان نیاز به ترمیم دارد، باید چند جلسه به کلینیک مراجعه کنید.
برخی دندانپزشکان با توجه به محدودیتهای باندینگ ترجیح میدهند از این روش برای تغییرهای زیبایی کوچک، اصلاح موقت نقصهای زیبایی و اصلاح دندانها در ناحیههای با فشار بایت پایین، برای مثال در دندانهای پیشین یا قدامی استفاده کنند.
طول عمر مواد باندینگ به مقدار مواد به کار برده شده و رعایت بهداشت دهان و دندان از سوی بیمار بستگی دارد. در هر حال ماندگاری مواد باندینگ معمولاً سه تا ده سال است و پس از آن باید ترمیم یا تعویض شود.
هزینه باندینگ دندان به محل سکونت بستگی دارد. حتماً از بیمهگذار خود درباره تحت پوشش بودن درمان باندینگ کامپوزیتی و درصد پوشش سوال کنید.