ارتودنسی ثابت
1403-09-18
1403-09-18
ارتودنسی ثابت: ناهنجاریهای دندانی و فکی یکی از مشکلات جدی بسیاری از افراد بوده که علاوه بر ایجاد ظاهری نازیبا، در هنگام خوردن مواد غذایی نیز مشکلاتی را به همراه دارد. این ناهنجاریها به ویژه نامرتبی دندانی به بهترین شکل ممکن با روش ارتودنسی قابل درمان هستند.
روش و نوع درمان ارتودنسی با توجه به شدت ناهنجاری، سن و سایر شرایط بیمار توسط متخصص ارتودنسی تعیین میگردد؛ با این وجود مرسومترین و پرکاربردترین روش درمان با ارتودنسی، ارتودنسی ثابت است که بسیاری از انواع مشکلات فکی و دندانی را به طور دائمی برطرف میکند.
روشهای درمانی مؤثری برای مشکل ناهنجاری دهانی وجود دارد که یکی از رایجترین آنها ارتودنسی ثابت است. در ارتودنسی ثابت، متخصص ارتودنسی با استفاده از ماده مخصوص و بیضرری، براکتها را بر روی سطح دندان بیمار چسبانده، و سپس به کمک سیم و کشهای ارتودنسی سبب حرکت و صاف شدن دندانها میشود.
ارتودنسی ثابت همانگونه که از نامش مشخص است، به روشی از ارتودنسی اطلاق میشود که ابزار و دستگاه ارتودنسی بر روی دندانها ثابت و بدون جابهجایی قرار میگیرند؛ در این روش بیمار نمیتواند دستگاه ارتودنسی را در کل دوره درمان از دهان خود خارج کند. استفاده از روش ارتودنسی ثابت یکی از بهترین، کاملترین و رایجترین روشهای ارتودنسی است که از گذشته تا کنون همچنان برای مرتب کردن و اصلاح نامنظمیهای دندانی مورد استفاده قرار میگیرد.
هدف ارتودنسی ثابت همانند سایر روشهای ارتودنسی مانند ارتودنسی متحرک، اصلاح وضعیت دندانها و مشکلات فکی است. از آنجا که دستگاه ارتودنسی ثابت برای مدت نسبتاً طولانی در دهان و بر روی دندانها قرار دارد، لازم است در طول دوره درمان دستورالعملها و نکات بهداشتی و مراقبتی از سوی بیمار رعایت شود تا در نهایت در اتمام دوره درمان ارتودنسی به روش ثابت، مشکلات فکی برطرف شده و دندانها در وضعیت درست خود قرار بگیرند.
زمانی که با مراجعه به متخصص ارتودنسی مشخص میشود که نیاز به انجام ارتودنسی ثابت هر دو فک و یا ارتودنسی ثابت یک فک برای بیمار وجود دارد، وضعیت فعلی دندانها نیز مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که برای جابهجایی و حرکت دندانها فضای کافی وجود نداشته باشد، الزاماً کشدن دندان نیز پیش از قرار دادن دستگاه ارتودنسی ثابت در دهان انجام شود.
به این ترتیب فضای لازم برای حرکت دندانها و قرار گرفتن در محل صحیح فراهم میشود و با فشار و نیرویی که در طول دوره ارتودنسی به دندانها وارد میشود، آنها را به محل درست خود هدایت میکند. از سویی دیگر اگر وضعیت فعلی دندانها به گونهای باشد که بتوان ترتیب دندانها و محل قرارگیری آنها را اصلاح نمود، درمان ارتودنسی بدون کشیدن دندان انجام خواهد شد.
دلیل اصلی نام این نوع ارتودنسی از آنجا میآید که عدم امکان خارج نمودن دستگاه ارتودنسی از داخل دهان وجود ندارد. با این وجود با گذشت زمان و وجود انواع ناهنجاریهای فکی و دندانی و همچنین تنوع نیازهای بیماران، انواع مختلفی از ارتودنسی ثابت ارائه شده است که ثابت باقی ماندن دستگاه ارتودنسی در همه آنها مشترک بوده و تنها تفاوتشان در نوع براکت و محل قرارگیری آن میباشد. انواع ارتودنسی ثابت عبارت است از:
این نوع از ارتودنسی ثابت، مرسومترین نوع ارتودنسی بوده که از دیرباز برای مرتب کردن دندانها مورد استفاده قرار میگرفت. در این نوع از ارتودنسی ثابت، براکتهای فلزی که وظیفه نگهداری سیمها را برعهده دارند، بر روی دندانها محکم قرار داده شده و از کشهای پلاستکی نیز در اطراف آنها برای کنترل حرکت فک و دندانها استفاده میشود.
در این نوع ارتودنسی ثابت همانند ارتودنسی مرسوم و سنتی از براکتهای فلزی استفاده میشود با این تفاوت که این براکتها در سطح داخلی دهان (پشت دندانها) قرار میگیرند و در نتیجه دستگاههای ارتودنسی اصلاً قابل مشاهده نخواهد بود. با وجود مزیت بزرگ مخفی بودن ارتودنسی لینگوال، مشکلی که در رابطه با این نوع ارتودنسی بسیار گزارش میشود، برخورد زبان با براکتها، سختی در تکلم و عدم سهولت در بهداشت و تمیز نگه داشتن براکتها است.
اگر به دلیل شکل ظاهری براکتها و سیمهای فلزی، تمایل چندانی به استفاده از ارتودنسی ثابت ندارید، میتوانید به سراغ ارتودنسی ثابت سرامیکی رفته و به جای استفاده از سیم و براکتهای فلزی، از براکتهای سرامیکی و شفاف آن بهره ببرید؛ به این ترتیب به دلیل همرنگ بودن دستگاه ارتودنسی با دندانها، وجود ارتودنسی در دهان شما جلب توجه نکرده و ظاهر بهتری خواهد داشت.
این ارتودنسی نیز نوع دیگری از ارتودنسیهای ثابت است با این تفاوت که در این روش از مکانیزم پیشرفتهای برای براکتها و نگهداری سیمهای ارتودنسی استفاده میشود؛ در ارتودنسی دیمون از براکتهایی با امکان باز و بسته شدن کشویی و خودکار (براکتهای خود باز شونده) استفاده میشود. در ارتودنسی دیمون نیز میتوان با توجه به نیاز بیمار از براکتهای فلزی و یا سرامیکی استفاده کرد.
ارتودنسی ثابت که معمولترین روش درمان ارتودنسی است، برای درمان انواع ناهنجاریهای دندانی و فکی که در ادامه نام برده میشود قابل استفاده خواهد بود؛ مشکلاتی که با ارتودنسی ثابت قابل درمان هستند عبارتند از:
وجه تمایز میان ارتودنسی ثابت و متحرک از نامگذاری آنها مشخص است؛ و آن امکان خارج نمودن دستگاه ارتودنسی متحرک از داخل دهان بوده که بیمار قادر است در زمان غذا خوردن، مسواک زدن و… پلاک ارتودنسی را خارج کند ولی ارتودنسی ثابت باید در طول دوره درمان در دهان مانده و تنها متخصص ارتودنسی میتواند هر گونه تغییر و جابهجایی در آن ایجاد کند.
بسیاری از بیمارانی که برای درمان ارتودنسی اقدام میکنند، تصور میکنند که میتوانند نوع ارتودنسی را خود تعیین کنند؛ این تصور اشتباه بوده و تنها متخصص ارتودنسی با توجه به نوع ناهنجاری و شدت آن، سن و شرایط بیمار، روش مناسب ارتودنسی را پیشنهاد میدهد.
در بسیاری از موارد در دوران کودکی که فک و دندانهای کودک در حال رشد هستند معمولاً لازم است از ارتودنسی متحرک استفاده کرد تا انعطافپذیری کافی برای ادامه رشد وجود داشته باشد. ارتودنسی ثابت کارایی بیشتری در درمان انوع ناهنجاریهای شدید دندانی دارد در حالیکه معمولاً ارتودنسی متحرک تنها برای مشکلات خفیف دندانی موثر است.
به دلیل امکان خارج نمودن دستگاه ارتودنسی از دهان، میزان تاثیرگذاری این روش ارتودنسی تا حد زیادی به میزان همکاری بیمار وابسته خواهد بود این در حالی است که در روش ارتودنسی ثابت، به دلیل حضور دستگاه در داخل دهان، همکاری بیمار فاکتور تعیین کننده نخواهد بود.
با کلیک روی هر تصویر میتوانید ویدئو درمان ناهنجاری های فکی و نامرتبیهای دندانی با ارتودنسی ثابت یکی از بیماران دکتر داودیان را در کلینیک سیمادنت در آپارات مشاهده کنید
معمولاً بیمار پس از نصب دستگاه ارتودنسی (براکتها و سیم ارتودنسی) دچار درد میشود که این درد موقتی بوده و پس از مدتی کوتاه کاهش مییابد و فرد به وجود دستگاه ارتودنسی ثابت در دهان خود عادت خواهد کرد. وجود این دردها در طول دوره درمان با ارتودنسی، طبیعی بوده و در صورت استفاده از هر یک از روشهای ارتودنسی احساس خواهد شد و علت آن به وارد کردن نیروی ارتودنسی به دندانها برای حرکت دادن و اصلاح موقعیت آنها مربوط میشود.
همچنین در صورت شکستن و وارد شدن ضربه به براکتها و نیاز به مراجعه به کلینیک دندانپزشکی جهت نصب مجدد براکتها و یا سفت کردن سیمهای ارتودنسی مجددا بیمار درد موقتی را تجربه خواهد کرد که یک امر طبیعی خواهد بود.
مدت زمان درمان ناهنجاریهای دندانی و فکی وابستگی زیادی به نوع ناهنجاری و شدت آن دارد. با این حال به طور میانگین طول دوره درمان ارتودنسی ثابت را میتوان در حدود 6 تا 22 ماه تخمین زد. در صورتی که علاوه بر مشکلات دندانی، فرد دارای ناهنجاریهای شدید فکی نیز باشد، ممکن است نیاز به جراحی فک نیز داشته باشد که این امر نیز طول دوره درمان را تغییر میدهد. علاوه بر این، هر چه درمان ناهنجاریها و مشکلات دهانی در سنین پایینتر انجام شود، جابهجایی و حرکت دندانها سریعتر بوده و ممکن است طول دوره درمان کمی تسریع شود.
قیمت درمان با ارتودنسی ثابت در سال 1403 | قیمت به ریال |
ارتودنسی ثابت دو فک بدون کشیدن دندان | 550/۰۰۰/۰۰۰ |
ارتودنسی ثابت دو فک با کشیدن دندان | 600/۰۰۰/۰۰۰ |
ارتوسرجری (ارتودنسی جهت جراحی فک) | 650/۰۰۰/۰۰۰ |
ارتودنسی دیمون (به ازای هرفک اضافه می شود) | 200/۰۰۰/۰۰۰ |
ارتودنسی شبه دیمون (به ازای هرفک اضافه می شود) | 100/۰۰۰/۰۰۰ |
ارتودنسی سرامیکی (به ازای هر فک اضافه می شود) | 200/۰۰۰/۰۰۰ |
در جدول بالا هزینه هر یک از روشهای ارتودنسی ثابت به طور جداگانه مشخص شده است، با این وجود میتوانید با مراجعه به صفحه مربوطه، اطلاعات بیشتری درباره نحوه محاسبه دقیق هزینه ارتودنسی در کلینیک تخصصی سیمادنت به دست آورید.
اگر ساکن مناطقی همانند نیاوران، اقدسیه، زعفرانیه، جردن، شریعتی، میرداماد، پاسداران و سایر محلههای این مناطق هستید و قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی ارتودنسی ثابت در شمال تهران را دارید، میتوانید به مطب زعفرانیه سیمادنت مراجعه نمایید.
آدرس: تهران، زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، نبش خیابان ب، ساختمان پزشکان ب، طبقه اول، واحد 4
تماس:
علاوهبر مناطق شمالی تهران، سیمادنت در غرب تهران نیز شعبهای دیگر دارد و شما میتوانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز انجام ارتودنسی ثابت به شعبه ستارخان سیمادنت مراجعه کنید. در نتیجه اگر ساکن مناطقی همانند صادقیه، ستارخان، مرزداران، جنت آباد، سعادتآباد یا حتی کرج هستید قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی ارتودنسی در غرب تهران را دارید، میتوانید به مطب ستارخان سیمادنت مراجعه نمایید.
آدرس: تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵
تماس:
به جز مناطق شمالی و غرب تهران، سیمادنت در مرکز و شرق تهران نیز شعبه دارد و شما میتوانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز انجام ارتودنسی ثابت به شعبه شریعتی سیمادنت مراجعه کنید.
آدرس: تهران، شریعتی، بین میرداماد و ظفر، خیابان منظرنژاد، ساختمان پزشکان منظرنژاد، طبقه 3، واحد 11
تماس: