انواع جراحی فک بالا و پایین یا جراحی های ارتوگناتیک

انواع جراحی فک بالا و پایین یا جراحی های ارتوگناتیک

جراحی دهان و فک و صورت    

1403-02-22

جراحی فک پایین
0
(0)

فهرست مطالب جراحی فک بالا و پایین

جراحی ارتوگناتیک (ارتو به معنای صاف کردن و گناتیک به معنای فک) به انواع جراحی‌هایی گفته می‌شود که در آن موقعیت فک‌های بالا و پایین تغییر داده می‌شود تا اختلال بایت (مال اکلوژن یا روی هم قرار نگرفتن فک‌ها) یا شکل صورت یا هر دو مشکل اصلاح شود. جراحی اصلاحی فک ناهنجاری‌های استخوان‌های صورت، به ویژه فک‌ها و دندان‌ها را درمان و اصلاح می‌کند. این ناهنجاری‌ها غالباً مشکلاتی را در جویدن، صحبت کردن، خوابیدن و دیگر فعالیت‌های روزمره ایجاد می‌کند. جراحی ارتوگناتیک در کنار درمان ارتودنسی این ناهنجاری‌ها را رفع می‌کند و صورت و نیمرخ بیمار را زیباتر می‌کند.

متخصصین ما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت مزایای کلی عملکردی و زیبایی جراحی فک و صورت را با بهره‌گیری از تکنولوژی تصویربرداری پیشرفته به بیماران نشان می‌دهند. برنامه درمان رایانه‌ای مدت زمان درمان و دوران بهبود را به حداقل و کارایی کلی جراحی را به حداکثر می‌رساند. مواد جدیدی مانند صفحه‌های تیتانیومی و پیچ‌ها (اسکروهای) بسیار ریز مینیاتوری پایداری، قدرت و پیش بینی پذیری نتایج درمان را تضمین می‌کند. پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه تکنولوژی، روش‌های جراحی و تجهیزات عمل دوران بهبود و عوارض پس از جراحی را کاهش می‌دهد و به این ترتیب بیماران می‌توانند فعالیت‌های روزانه خود را مدت کوتاهی پس از عمل دنبال کنند. چنانچه به روش ارتودنسی بتوان مشکلات فک و صورت را برطرف کرد، نیازی به انجام جراحی ارتوگناتیک نخواهد بود. خوشبختانه جدیدترین پیشرفت‌های ارتودنسی اکثر بیماران را از انجام عمل جراحی فک و صورت معاف ساخته است. متخصصین ما لزوم جراحی فک را پس از معاینه و ارزیابی دقیق تعیین می‌کنند. جهت مشاوره یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره 2671076066520980 تماس حاصل فرمایید یا از طریق تلگرام سوالات خود را مطرح فرمایید.

برای مطالعه مقاله معرفی بهترین متخصص ارتودنسی و ویژگی‌های آن کلیک کنید.

مشکلات فک بالا و پایین و چانه که نیاز جراحی فک دارند

جراحی فک عموماً بر روی بیماران جوان و به منظور اصلاح اختلال بایت یا بهبود تناسب بین اجزاء صورت انجام می‌شود. جراحی فک عارضه‌های زیر را درمان می‌کند:

  • مال اکلوژن کلاس 2
  • مال اکلوژن کلاس 3
  • رتروگناتیک فک بالا یا پایین
  • کوتاهی یا بلندی صورت
  • لبخند لثه‌ای
  • کوچک بودن چانه
  • عدم تقارن صورت و یا بایت
  • عدم تقارن خط میانی دندان‌ها
  • دندان قروچه
  • مشکلات مربوط به جویدن
  • ناهماهنگی بین اجزاء صورت

مزایا

چنانچه متخصص انجام جراحی فک را مناسب تشخیص دهد، تغییر وضعیت فک بالا و پایین غالباً تغییرات چشمگیری را ایجاد می‌کند. جراحی فک غالباً برای بیماران جوانی ضروری است که فک بالا یا پایینشان رشد نامتعارف (بیشتر یا کمتر از حد طبیعی) داشته یا این که دچار اختلال‌های شدید مفصل فکی ـ گیجگاهی (TMJ) هستند.

مزایای جراحی اصلاحی فک عبارت است از:

  • بیمار در نتیجه بهبود تناسب بین اجزاء صورت چهره‌ای زیباتر و اعتماد به نفسی بیشتر می‌یابد.
  • ارتباط بین دندان‌ها بهتر می‌شود و دندان‌ها به خوبی روی هم قرار می‌گیرد.
  • وضعیت مجراهای عبور هوا بهتر می‌شود. جراحی فک در واقع گاهی تنها درمان موثر برای بیماران دچار آپنه خواب (وقفه تنفسی در خواب) است. میزان موفقیت جراحی ارتوگناتیک در رفع مشکلات خواب ناشی از وقفه تنفسی بیش از 80 درصد است.
  • مشکلات مفصل گیجگاهی ـ فکی نشأت گرفته از اختلال بایت نیز به کمک جراحی فک برطرف می‌شود.

برای مشاهده جدیدترین و بروزترین هزینه ارتودنسی کلیک کنید.

انواع جراحی فک (چانه و فک بالا و پایین)

جراحی جلو کشیدن نوک چانه

جراحی جلو کشیدن نوک چانه زمانی انجام می‌شود که چانه بیش از حد کوتاه باشد و دندان‌ها به خوبی روی هم قرار بگیرد یا به اصطلاح مشکل مال اکلوژن وجود نداشته باشد. ازآنجایی که دندان‌ها هیچ مشکلی ندارد، جراحی ساده است و به روش استئوتومی (شکستن استخوان) یا استفاده از ایمپلنت انجام می‌شود. چون جراحی جلو کشیدن نوک چانه عملی کوتاه است، ورم ناشی از آن ظرف مدت کوتاهی برطرف می‌شود و بیماران عموماً از نتایج عمل رضایت دارند.

جراحی جلو کشیدن نوک چانه

جراحی عقب کشیدن نوک چانه

اگر دندان‌ها به خوبی روی هم قرار بگیرد و فقط نوک چانه مختصری نامتقارن باشد، این بدشکلی را می‌توان با جراحی عقب کشیدن نوک چانه اصلاح کرد. اما اگر ساختار استخوانی فک دلیل عدم تقارن صورت باشد، تنها راه‌حل رفع مشکل یکی از جراحی‌های اصلاحی فک مانند جراحی هر دو فک است.

جراحی عقب کشیدن نوک چانه

جراحی فک پایین

جراح استخوان فک پایین را به صورت عمودی برش می‌دهد و سپس آن را عقب می‌برد. پس از پایان جراحی نیز ارتودنسی انجام می‌شود. جراح در ابتدا برش‌هایی را داخل سطح دهان ایجاد می‌کند و استخوان را به یکی از دو روش زیر برش می‌دهد:

  • استئوتومی SSRO (ساژیتال اسپلیت راموس): جراح بخش پشتی استخوان فک را به صورت عمودی می‌برد.
  • استئوتومی IVRO (داخل دهانی عمودی راموس): جراح استخوان را به صورت مورب می‌برد و بخشی از استخوان را می‌بردارد.

جراحی فک پایین

جراحی فک بالا

جراحی فک بالا پرکاربردترین جراحی ارتوگناتیک است که به منظور خارج کردن دندان نهفته (داخلی) و لثه و به عقب بردن دندان‌ها و لثه باقی‌مانده انجام می‌شود.

جراحی فک

جراحی فک بالا و پایین

اگر صورت بلند باشد و مشکل مال اکلوژن، عدم تقارن، جلو بودن لب‌ها و چانه وجود داشته باشد، باید جراحی فک بالا و پایین انجام شود. جراح فک بالا و پایین را عقب می‌برد و بلندی صورت را از طریق عقب بردن نوک چانه تنظیم می‌کند تا صورت خوش فرم شود.

جراحی فک بالا و پایین

جراحی فک در کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت

مشاوره

طرح درمانی کلی معمولاً شامل درمان ارتودنسی و عمل جراحی زیبایی فک می‌شود. متخصصین برنامه درمانی گام به گامی را با استفاده از تصاویر تشخیصی، مدل‌های سه بعدی و نرم افزارهای پیشرفته تهیه می‌کنند و حتی در بسیاری از موارد تصویری از نتیجه مورد انتظار درمان را نیز به بیمار نشان می‌دهند.

دستورات قبل از جراحی فک

مشاوره و معاینه بیهوشی و آزمایش‌هایی مانند آزمایش خون باید قبل از جراحی انجام شود. از بیمار خواسته می‌شود که از 6 ساعت قبل از جراحی هیچ چیز نخورد و اگر سیگار می‌کشد، سیگار کشیدن را از دو هفته قبل از عمل تا دو هفته بعد از عمل ترک کند. بیمار باید قبل از جراحی داروهای مصرفی خود را به متخصص اطلاع دهد و اگر منعی برای مصرف آن‌ها وجود نداشت، در روز جراحی تمام داروهای معمول خود را با یک جرعه آب مصرف کند.

روند جراحی فک

جراحی فک و صورت با توجه به نوع بیهوشی و بی حسی انتخاب شده بر اساس صلاحدید پزشک و ترجیح بیمار در بیمارستان یا مطب انجام می‌شود. ازآنجایی که عمل زیبایی فک معمولاً از داخل دهان انجام می‌شود، جای زخم روی صورت باقی نمی‌ماند. بیمار پس از عمل با درد و ورم مختصری روبرو می‌شود که با مسکن‌های تجویزی یا غیرتجویزی کنترل می‌شود. به بیمار توصیه می‌شود تا مدتی پس از عمل فقط مایعات و مواد غذایی نرم میل کند.

بعد از جراحی فک

  • درد: درد پس از عمل اکثر بیماران خفیف تا متوسط است و با مصرف مسکن‌ کاملاً آرام می‌شود.
  • ورم: ورم یکی از عوارض معمول پس از جراحی است و شدت آن متغیر است. ورم پس از جراحی فک پایین معمولاً بیشتر است و فردای روز عمل به حداکثر شدت خود می‌رسد.
  • خونریزی: خونریزی ملایم پس از جراحی طبیعی است. همچنین خون دماغ شدن خفیف به مدت یک تا دو هفته پس از جراحی فک بالا نیز نگران کننده نیست.
  • کبودی: خونریزی داخل بافت‌های نرم باعث کبودی می‌شود و این خون‌مردگی معمولاً گسترده است. کبودی در مراحل اولیه معمولاً روی فک‌ها دیده می‌شود، اما به مرور تا گردن و حتی قفسه سینه نیز پخش می‌شود.

نتیجه

متخصصین ما وضعیت شما را پس از عمل کاملاً تحت نظر دارند و در تمام مراحل درمان در کنارتان هستند. جراحی ارتوگناتیک عملکرد فک و دندان‌ها و همچنین زیبایی ظاهری را بهبود می‌دهد و به این ترتیب تغییرات مثبتی را در بسیاری از جوانب زندگی ایجاد می‌کند.

ارتباط با تلگرام

به این صفحه امتیاز دهید!

برای امتیاز بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 0 / 5. امتیاز: 0

اولین نفری باشید که به این پست رای می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیما دنت
مشاوره آنلاین
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
دریافت نوبت