ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی

دانستنی‌های ارتودنسی    

1403-08-20

ارتودنسی سرامیکی
4.8
(9026)

گاهاً پیش می‌آید که افراد بنابر دلایل شخصی یا خجالتی بودن، مایل به استفاده از براکت‌های فلزی رایج ارتودنسی که در ارتودنسی ثابت بر روی دندان‌ها نصب می‌شوند،، نیستند. این امر نه تنها باعث به تعویق افتادن درمان می‌شود بلکه فرد را از داشتن یک لبخند زیبا بی‌بهره می‌کند. انواع مختلفی از روش‌های ارتودنسی دندان وجود دارند که کمتر در معرض دید دیگران قرار دارند. ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی رایجترین انواع این شکل از ارتودنسی هستند. در این نوشتار شما با ارتودنسی سرامیکی آشنا می‌شوید.


وجود ناهماهنگی در دندان‌ها می‌تواند علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی دهان و دندان، استانداردهای زیبا شناختی صورت را هم از بین ببرد. ارتودنسی یک روش درمانی در دندان‌پزشکی است که به اصلاح انواع ناهنجاری مربوط به دندان‌ها و همچنین موقعیت فک‌های فوقانی و تحتانی می‌پردازد. یک متخصص ارتودنسی با توجه به شرایط بیمار ممکن است استفاده از براکت های هم رنگ دندان ارتودنسی سرامیکی را به بیمارانش پشنهاد دهد.

ارتودنسی سرامیکی چیست؟

ارتودنسی سرامیکی روش جدید برای درمان ناهماهنگی دندان‌ها است که شباهت زیادی به ارتودنسی با براکت‌های فلزی دارد. در این روش جنس سیم‌ها و براکت‌های ارتودنسی، فلزی نیست و از جنس سرامیک است. ارتودنسی سرامیکی اغلب در بزرگسالان کاربرد دارد زیرا برای افراد بزرگسال مهم است که در صورت انجام درمان ارتودنسی، براکت‌های ارتودنسی زیاد جلب توجه نکند. براکت‌های سرامیکی به دلیل داشتن رنگ سفید و همرنگی با دندان‌های طبیعی، به راحتی قادر به حل این نگرانی هستند.

وقتی از ارتودنسی سرامیکی استفاده می شود کمتر به چشم می آید!
تصویر فردی که برای اصلاح نامرتبی دندان‌هایش از ارتودنسی سرامیکی استفاده می‌کند

جنس و رنگ ارتودنسی با براکت های سرامیکی

براکت‌های فلزی ارتودنسی از فلزات مختلفی مانند تیتانیوم، کبالت،کروم، استیل ضد زنگ ،گرید پزشکی و… ساخته می‌شوند در حالی که براکت‌های سرامیکی از آلومینای پلی کریستالی یا اکسید تیتانیوم یا اکسید زیرکونیوم ساخته می‌شوند که می‌توانند سفید یا همرنگ با دندان‌های طبیعی فرد باشند. استفاده از براکت‌های فلزی در زمینه سفید دندان‌ها بسیار جلب توجه می‌کند، بنابراین براکت‌های سرامیکی به خاطر ظاهر تقریبا نامرئی که دارند بیشتر برای کاربران جذابیت دارند.

اگر تصویری که از ارتودنسی در ذهن دارید همان روش ارتودنسی رایج به براکت‌های فلزی است که در آن حضور سیم‌ها و براکت‌های ارتودنسی به چشم می‌آید، و به این دلیل درمان ارتودنسی خود را به تعویق می‌اندازید، ارتودنسی سرامیکی که در آن از براکت‌های هم رنگ دندان استفاده می‌شود بهترین انتخاب برای شماست. اگر می‌خواهید بدانید که کاندید درمان با استفاده از دستگاه‌ ارتودنسی سرامیکی هستنید با استفاده از راه‌های ارتباطی زیر با کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت در ارتباط باشید.


مزایا و معایب ارتودنسی سرامیکی

مانند هر روش درمان دیگری ارتودنسی سرامیکی نیز مزایا و معایب مختلفی دارد. بهتر است بیماری که کاندید درمان با براکت‌ های ارتودنسی سرامیکی است پیش از شروع درمان ارتودنسی خود با مزایا و معایب این ارتودنسی هم رنگ دندان نسبت به براکت‌های فلزی ارتودنسی آشنا شود تا با آگاهی کامل نسبت به شرایط درمانی خود تصمیم بگیرد.

ارتودنسی با براکت های فلزی
وقتی براکت های ارتودنسی کاملاً دیده می‌شوند!
ارتودنسی سرامیکی با براکت های هم رنگ دندان
براکت های ارتودنسی سرامیکی کمتر دیده می‌شوند!

مزایای ارتودنسی سرامیکی

  • براکت‌های ارتودنسی سرامیکی کمتر از براکت‌های فلزی قابل مشاهده هستند. مواد سرامیکی استفاده شده در این براکت‌ها می‌تواند شفاف و مطابق رنگ دندان‌های طبیعی باشد. بنابراین برای کسانی که می‌خواهند براکت‌ها و سیم‌هایشان زیاد در چشم نباشد، این روش بهترین گزینه محسوب می‌شود.
  • براکت‌های سرامیکی نسبت به سایر روش‌های ارتودنسی نامرئی سریعتر دندان‌ها را حرکت می‌دهند. براکت‌های سرامیکی حدود 18 تا 36 ماه طول می‌کشد تا دندان های فرد را مرتب کنند. روش‌هایی مانند استفاده از اینویزیلاین، ممکن است زمان بیشتری ببرد. همچنین، روش‌هایی مانند ارتودنسی نامرئی ، برای موارد شدید ناهنجاری دندان‌ها (malocclusion) کارایی آنچنانی ندارد.
  • در ارتودنسی سرامیکی شما رنگ براکت‌ها مطابق نظر بیمار انتخاب می‌شود در مقابل بریس‌های فلزی فقط در یک رنگ وجود دارند یعنی خاکستری یا نقره ای متالیک اما بریس‌های سرامیکی تقریباً در هر رنگی که بتوان تصور کرد موجود هستند.
  • براکت‌های سرامیکی با تصویربرداری و رادیولوژی تداخلی ندارند. بریس‌های فلزی می‌توانند سیگنال‌های آزمایشات تصویربرداری را مختل کنند. در حالی که بریس‌های سرامیکی تداخل سیگنال بسیار کمتری ایجاد می‌کنند.
  • براکت‌های سرامیکی کمترین آسیب را به لثه‌ وارد می‌کنند

معایب ارتودنسی سرامیکی

  • براکت‌های سرامیکی گران‌تر از براکت‌های فلزی هستند و حداقل 10میلیون تومان بیشتر از بریس‌های فلزی برای هر فک قیمت دارند.
  • براکت‌های ارتودنسی سرامیکی ممکن است باعث حساسیت لثه شوند زیرا بزرگتر از براکت‌های فلزی هستند. این امر می‌تواند تمیز کردن اطراف براکت‌ها را سخت تر کند و منجر به تورم لثه‌ها شود.
  • دوام براکت‌های سرامیکی کمتر از براکت‌های فلزی است و بیش از دو برابر براکت‌های فلزی احتمال شکستگی در آن‌ها وجود دارد.
  • دندان‌ها در روش ارتودنسی با براکت سرامیکی، کندتر از ارتودنسی با براکت فلزی حرکت می‌کنند. همچنین به دلیل احتمال شکستن بیشتر، در صورت نیاز به تعمیر براکت‌های شکسته، روند ارتودنسی به تاخیر می‌افتد.
  • براکت‌های سرامیکی ممکن است لکه دار شوند.
  • هزینه‌ ارتودنسی با براکت سرامیکی به دلیل نیاز به تعداد جلسات درمانی بیشتر، از ارتودنسی با براکت فلزی بیشتر است.
  • جنس براکت‌های سرامیکی از مینای دندان سخت‌تر است، بنابراین ممکن است هنگام تماس دندان‌ها با بریس و یا خارج کردن آن‌ها از دهان، به مینای دندان آسیب وارد کند.

هزنیه ارتودنسی سرامیکی و عوامل موثر بر آن

ارتودنسی سرامیکی
هزینه ارتودنسی با براکت های سرامیکی از هزنیه های ارتونسی با براکت های فلزی بیشتر است

در حالت کلی هزینه ارتودنسی با براکت سرامیکی از ارتودنسی معمولی بیشتر است. مهم‌ترین علل بالاتر بودن هزینه ارتودنسی سرامیکی به دلایل زیر است:

جنس سرامیک‌های ارتودنسی هم رنگ دندان

جنس موادی که در ساخت سیم‌های ارتودنسی سرامیکی به کار می‌رود اغلب از نقره است که ماده ای گران قیمت محسوب می‌شود. همچنین قیمت مواد به کار رفته در ساخت براکت‌های سرامیکی نیز از براکت‌های فلزی بالاتر است.

مدت زمان درمان با ارتودنسی سرامیکی

در شرایط یکسان، ارتودنسی سرامیکی برای درمان یک مشکل، بیشتر از ارتودنسی فلزی زمان نیاز دارد.

شدت ناهنجاری فکی و نامرتبی دندانی

شدت مشکل دندان‌های فرد مراجعه کننده بر حداقل هزینه ارتودنسی سرامیکی تاثیر دارد. همچنین هزینه ارتودنسی کودکان با بزرگسالان متفاوت است. هر چه میزان مشکل کمتر باشد، مدت زمان استفاده از بریس‌ها نیز کمتر است و در نتیجه قیمت ارتودنسی سرامیکی نیز کاهش می‌یابد.


کاربردهای اصلی ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی با براکت سرامیکی، تقریبا قادر به اصلاح کلیه‌ی مشکلات مربوط به دندان‌ها و فک است. مهم‌ترین این مشکلات عبارت اند از:

  • به هم فشردگی دندان‌ها
  • فاصله بین دندان‌ها
  • تراز نبودن یا جلو و عقب بودن دندان‌ها نسبت به هم
  • اور‌بایت
  • اپن‌بایت
  • کراس‌بایت

ارتودنسی سرامیکی به عنوان یکی از روش‌های ارتودنسی ثابت شناخته می‌شود. گاهاً پیش می‌آید که افراد بنابر دلایل شخصی یا خجالتی بودن، مایل به استفاده از براکت‌های فلزی رایج ارتودنسی که در ارتودنسی ثابت بر روی دندان‌ها نصب می‌شوند، نیستند. این امر نه تنها باعث به تعویق افتادن درمان می‌شود بلکه فرد را از داشتن یک لبخند زیبا بی‌بهره می‌کند. انواع مختلفی از روش‌های ارتودنسی دندان وجود دارند که کمتر در معرض دید دیگران قرار دارند. ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی رایجترین انواع این شکل از ارتودنسی هستند. در این تلاش شد تا شما با ارتودنسی سرامیکی آشنا شوید.


ارتودنسی با براکت سرامیکی
، یک جایگزین مناسب برای درمان ارتودنسی رایج با براکت‌ فلزی محسوب می‌شود. بنابراین اگر دلیل شما برای عدم انجام ارتودنسی، نمایان بودن براکت‌های فلزی است، بهتر است از روش ارتودنسی سرامیکی استفاده کنید. رنگ براکت سرامیکی به دلیل نزدیک بودن به رنگ دندان‌های طبیعی، نسبت به ارتودنسی با براکت فلزی، به راحتی قابل تشخیص نیست و فقط اگر از فاصله نزدیک به آن نگاه شود قابل مشاهده است.

طول درمان در روش ارتودنسی با براکت سرامیکی، کمی بیشتر از ارتودنسی رایج است، زیرا براکت‌های سرامیکی به دلیل شکننده بودن، نمی‌توانند فشار زیادی را تحمل کنند. این روش از لحاظ مکانیسم عمل تفاوتی با روش ارتودنسی فلزی ندارد و فقط جنس براکت‌ها متفاوت است. از آنجاییه در این روش درمان ارتودنسی به دلیل جنس براکت‌های سرامیکی، نیاز به زمان بیشتری است، متعاقب آن تغذیه و مراقبت بیشتری هم نیاز دارد.


چگونه درمان ارتودنسی سرامیکی خود را نزد دکتر داودیان انجام دهیم؟

همیشه اولین قدم ها مهمترین گام‌های ما هستند

درمان ارتودنسی نامرئی نزد دکتر داودیان


ارتونسی سرامیکی در شمال تهران (زعفرانیه)

اگر ساکن مناطقی همانند نیاوران، اقدسیه، زعفرانیه، جردن، شریعتی، میرداماد، پاسداران و سایر محله‌های این مناطق هستید و قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی ارتودنسی سرامیکی در شمال تهران را دارید، می‌توانید به مطب زعفرانیه سیمادنت مراجعه نمایید.

شعبه زعفرانیه

آدرس: تهران، زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، نبش خیابان ب، ساختمان پزشکان ب، طبقه اول، واحد 4

نقشه مطب زعفرانیه

ارتونسی سرامیکی در غرب تهران (ستارخان)

علاوه‌بر مناطق شمالی تهران، سیمادنت در غرب تهران نیز شعبه‌ای دیگر دارد و شما می‌توانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز انجام ارتودنسی سرامیکی به شعبه ستارخان سیمادنت مراجعه کنید. در نتیجه اگر ساکن مناطقی همانند صادقیه، ستارخان، مرزداران، جنت آباد، سعادت‌آباد یا حتی کرج هستید قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی ارتودنسی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب ستارخان سیمادنت مراجعه نمایید.

شعبه ستارخان

آدرس: تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵

ارتودنسی سرامیکی

ارتونسی سرامیکی در شرق تهران (شریعتی)

به جز مناطق شمالی و غرب تهران، سیمادنت در مرکز و شرق تهران نیز شعبه‌ دارد و شما می‌توانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز انجام ارتودنسی سرامیکی به شعبه شریعتی سیمادنت مراجعه کنید.

شعبه شریعتی

آدرس: تهران، شریعتی، بین میرداماد و ظفر، خیابان منظرنژاد، ساختمان پزشکان منظرنژاد، طبقه 3، واحد 11

نقشه مطب شریعتی ارتودنسی سیمادنت

به این صفحه امتیاز دهید!

برای امتیاز بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.8 / 5. امتیاز: 9026

اولین نفری باشید که به این پست رای می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیما دنت
مشاوره آنلاین
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
دریافت نوبت