متخصص ارتودنسی پس از پشت سر گذاشتن دوره دندانپزشکی در زمینه مرتب کردن دندانها نیز تخصص میگیرند. یک متخصص از وسایلی ارتودنسی چون بریس برای هدایت دندانها به سمت موقعیت صحیح، بستن فاصله بین دندانها، اصلاح طرح لبخند یا رفع دیگر مشکلات دندانی استفاده میکند. برخورداری از شماری از ویژگیها و خصوصیات معین لازمه یک متخصص ارتودنسی خوب است. در ادامه ویژگیهای متخصص ارتودنسی ایدهآل را توضیح میدهیم تا بتوانید بهترین متخصص را انتخاب کنید.
ویدئویی در مورد نحوه انتخاب دکتر ارتودنسی از نظر دکتر متخصص ارتودنسی داودیان
مشاوره غیرحضوری ارتودنسی
جهت دریافت مشاوره یک روزه غیرحضوری به صورت آنلاین به صفحه پرسش و پاسخ ارتودنسی مراجعه کنید.
متخصص ارتودنسی ( دکتر ارتودنسی ) دندانپزشکی است که در زمینه اصلاح نامرتبی دندانها با استفاده از وسایلی چون بریس تخصص دارد. متخصص ارتودنسی مشکلات متعدد مربوط به دندان، فک و عضلههای صورت را برطرف میکند. متخصصین ارتودنسی پس از اتمام دوره دندانپزشکی یک دوره تخصصی دو ساله را نیز پشت سر میگذارند. فقط حدود ۲ درصد (حدود ۵۰۰ نفر) از دندانپزشکان ایران (حدود ۲۵۰۰۰ نفر) تخصص ارتودنسی دارند.
مقایسه متخصص ارتودنسی و دندانپزشک
وجوه تشابه
شباهت اصلی بین دندانپزشک و متخصص ارتودنسی ( دکتر ارتودنسی ) این است که هر دو به مراقبت از دهان و دندان میپردازند. متخصص ارتودنسی میتواند درمانهای قابل ارائه از سوی دندانپزشک را در مطب انجام دهد. بنابراین هر دو پزشک محسوب میشوند و به درمان مشکلات لثه و دندان میپردازند.
وجوه تمایز
وجوه تمایز متخصص ارتودنسی و دندانپزشک بیش از وجوه تشابه بین این دو است. متخصصین ارتودنسی دوره آموزشی تخصصی بیشتری را پشت سر میگذارند و از این نظر به پزشکانی شباهت دارند که از دوره تخصصی جراحی فارغالتحصیل میشوند. تفاوت دیگر این است که متخصص ارتودنسی در زمینه مرتب کردن دندانها و اصلاح بایت با استفاده از وسایل و بریسهای اصلاحی تخصص دارد. چنانچه بیماری دچار مشکل دیپ بایت باشد، دندانپزشک وی را به دکتر ارتودنسی معرفی میکند.
دندانپزشکان معمولاً به رعایت بهداشت دهان و دندان تاکید دارند و درمانهای زیر را ارائه میدهند:
شما میتوانید جهت مشاوره با همکاران ما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت از طریق شماره تلفنهای 26710760– 66520980 تماس حاصل نموده و یا از طریق تلگرامما سوالات خود را مطرح نمایید.
نکتههای مهم هنگام انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی
از آنجایی که ارتودنسی سلامت کلی دهان و دندان را بهبود میدهد، انتخاب متخصص ارتودنسی ماهر و مجرب بسیار مهم است. برای این که بتوانید با ردیفی از مرواریدهای درخشان لبخند بزنید، نکتههای زیر را قبل از تعیین متخصص معالج خود در نظر بگیرید:
نخستین نکته این است که یک متخصص بیابید، نه دندانپزشکی که صرفاً چند دوره ارتودنسی را پشت سر گذاشته باشد. تفاوت بین این دو و نتیجه درمان ارائه شده از سوی هر کدام بسیار متفاوت است.
برخی والدین ترجیح میدهند دندانهای فرزندشان را پیش از درآمدن تمام دندانهای دائمی مرتب کنند. اگر شما هم جزء این گروه از والدین هستید، اطمینان حاصل کنید که متخصص ارتودنسی انتخابی تان از تجربه لازم در زمینه ارتودنسی پیشگیری برخوردار باشد.
همواره روشهای جدیدتری برای مرتب کردن دندانها ابداع میشود. ارتودنسی دیگر به اندازه گذشته دردناک نیست. بنابراین حتماً به متخصصی آگاه از آخرین تکنولوژی و پیشرفتهای ارتودنسی مراجعه کنید تا از بریسهای جدیدتر، رادیوگرافی دیجیتال و ثبت الکترونیکی سوابق برخوردار گردید. کلینیکهای مجهز به تکنولوژی پیشرفته و اجرا کننده روشهای نوین بهترین نتایج را در کمترین زمان ممکن به دست میدهند.
وقتی پای سلامت دهان و دندانتان در میان است، هیچ چیز را به شانس واگذار نکنید. زمان کافی برای یافتن متخصص مجرب، دارای مجوز و آموزشدیده صرف کنید. متخصصین ارتودنسی بسیاری داعیه بهترین بودن را دارند، اما آیا اثباتی برای این ادعا وجود دارد؟ تحقیقات لازم را پیش از انتخاب نهایی متخصص ارتودنسی انجام دهید.
بودجهای را که میتوانید برای درمان ارتودنسی پرداخت کنید، تعیین نمایید. اکثر متخصصین فهرست هزینهها، شامل تمام ویزیتها، رادیوگرافی، وسایل و تجهیزات ارتودنسی و نگهدارنده را در اختیار بیماران میگذارند. بررسی دقیقی را پیش از امضاء توافقنامه و شروع درمان انجام دهید.
درمانهای قابل ارائه توسط متخصص ارتودنسی ( دکتر ارتودنسی )
ارتودنسی ثابت:
بریس ثابت از براکتهایی تشکیل میشود که به هر دندان چسبانده میشود و با سیم به هم متصل میشوند.
ارتودنسی متحرک:
بریس متحرک معمولاً از صفحه پلاستیکی تشکیل میشود که سقف دهان را میپوشاند و پایه آن روی بعضی دندانها قرار میگیرد. گستره کاربرد بریس متحرک محدود است.
دستگاه فانکشنال ارتودنسی:
یک جفت بریس پلاستیکی متحرک که به هم وصل میشوند یا به گونهای طراحی میشوند که بر هم اثر بگذارند و روی دندانهای فک بالا و پایین قرار میگیرند.
فیس ماسک:
فیس ماسک یک وسیله ارتودنسی مجزا محسوب نمیشود، بلکه معمولا در کنار دیگر وسایل ارتودنسی مورد استفاده قرارمیگیرد.
ارتودنسی نامرئی:
ارتودنسی نامرئی جایگزینی برای روشهای قدیمی ارتودنسی است که روز به روز در میان متخصصین ارتودنسی و بیماران طرفداران بیشتری مییابد. پلاک ارتودنسی نامرئی دندانها را به شیوهای مشابه ارتودنسی قدیمی حرکت میدهد، اما در این روش از براکت و سیم فلزی استفاده نمیشود. پلاکهای شفاف ارتودنسی نامرئی به هیچ عنوان جلب توجه نمیکند و بیمار میتواند آن را هنگام غذا خوردن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن درآورد.
فضا نگهدار دندان:
فضا نگهدار ثابت و متحرک عملکرد یکسانی دارند. نوع متحرک پایهای آکریلی دارد که روی فک قرار میگیرد و شاخههای پلاستیکی یا سیمی آن بین دندانهای معین قرار میگیرد تا فاصله بین آنها را حفظ کند.
وسایل تغییر دهنده موقعیت فک (پوزیشنر):
این وسایل همچون آتل با قرارگیری روی فک بالا یا پایین، آنها را وادار میکند تا در وضعیت بهتری بسته شود. این روش برای درمان اختلالهای مفصل فکی ـ گیجگاهی (TMJ ) کاربرد دارد.
وسیع کننده (اکسپندر) کام:
این وسیله صفحهای پلاستیکی است که روی سقف دهان قرار میگیرد و قوس فک بالا را وسیع میکند. پیچها (اسکروها) فشار رو به بیرونی را به صفحات کامی وارد میکند؛ این فشار باعث میشود سوچور (درز) میانی کام از طول باز شود و به این ترتیب ناحیه کام گستردهتر میشود.
نگهدارنده متحرک:
نگهدارنده متحرک (ریتینر) روی سقف دهان قرار میگیرد و از حرکت دندانها به سمت موقعیت اولیه جلوگیری میکند. نگهدارنده را میتوان تغییر داد تا مانع مکیدن انگشت شست شود.
آدرس کلینیک های ارتودنسی دکتر داودیان :
آدرس کلینیک ستارخان :
تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵
آدرس کلینیک شریعتی :
تهران ، شریعتی ، بین میرداماد و ظفر ، خیابان منظرنژاد، ساختمان پزشکان منظرنژاد،طبقه 3 ، واحد 11