درد ارتودنسی | چگونه درد ارتودنسی را کم کنیم؟

درد ارتودنسی | چگونه درد ارتودنسی را کم کنیم؟

دانستنی‌های ارتودنسی    

1403-03-03

مردی که از درد ارتودنسی خسته شده است
5
(3)

درد ارتودنسی چقدر است؟ آیا ارتوندنسی درد دارد؟ چقدر طول می‌کشد که درد ارتودنسی کم شود؟

این‌ها همه نمونه‌ای از سوالاتی هستند که در کلینیک دندانپزشکی توسط بیمارانی که کاندید درمان ارتودنسی می‌شوند، پرسیده می‌شوند. در طول این مدت نیز گاهاً مشاهده کرده‌ایم که افراد از بیم درد ارتودنسی درمان نامرتبی‌های دندان‌های خود و ناهنجاری‌های فک خود را عقب انداخته اند. در این نوشتار با تکیه بر دانش و تجربه ارتودنسی ده‌ها یا صدها بیمار ارتودنسی که توسط دکتر داودیان درمان شده‌اند، به مفهوم درد ارتودنسی اشاره خواهیم کرد.


چرا ارتودنسی درد دارد؟

اگر این سوال را از مادربزرگتان بپرسید احتمالا با این جواب رو به رو خواهید شد:

نابرده رنج، گنج میسر نمی‌شود

یک لبخند زیبا شما، دقیقا گنج گرانبهایی است که می‌توانید آن را با صبر و حوصله به دست آورید. در پاسخ به این سوال شما که چرا بریس‌های ارتودنسی درد دارد؟ جواب شما در یک توضیح پزشکی خلاصه شده است. بریس های ارتودنسی به دلیل اعمال فشار و کشش از طریق براکت‌ و سیم ارتودنسی به دندان‌ها سبب درد می‌شوند. اعمال نیرو مداوم به دندان‌ها سبب تشدید حساسیت‌های اعصاب دندان‌ها می‌شود.

اگر از درد ارتودنسی می‌ترسید و به دلیل فرار از تجربه در ارتودنسی درمان خود را عقب می‌اندازید، می‌توانید از طریق دکمه زیر به شکل مستقیم با دکتر داودیان درباره نگرانی‌های خودتان درباره مشکلات ارتودنسی و دردی که فکر می‌کند باعث شده درمان خود را عقب بیاندازید، صحبت کنید.

دکتر داودیان درباره درد ارتودنسی توضیح می‌دهند

دریافت مستقیم نوبت ویزیت ارتودنسی با دکتر داودیان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

مثال: 09120001234
Hidden
Hidden
مراجعه به کدام کلینیک برای شما مناسب تر است :
Hidden
Hidden
آیا شما بیمار جدید هستید :
Hidden
بهترین زمان جهت تعیین وقت مراجعه برای شما چه زمانی از روز است :
Hidden
بهترین زمان جهت تعیین وقت مراجعه برای شما چه زمانی از روز است :
Hidden

خبر خوبی که دکتر داودیان در صحبت‌هایشان به ما دادند این بود که درد ارتودنسی موقتی و قابل تحمل است. قرار نیست که در کل طول دوره درمان خود، دردی شدید را به دلیل انجام درمان ارتودنسی تجربه کنید. تمام کسانی که نزد دکتر داودیان به عنوان یک دندانپزشک متخصص ارتودنسی، درمان خود را به انجام رسانده‌اند، بدون استثنا در انتهای درمان خود، وقتی براکت‌های ارتودنسی را از روی دندان‌هایشان برداشتند، در بیان یک جلمه مشترک بودند.

ارزشش را داشت!

با اینکه دکتر داودیان در ویدئو خود، به ذکر نکات قابل توجه درباره درد ارتودنسی پرداختند، اما اگر قصد دارید درباره درد ارتودنسی بیشتر بدانید، تا انتهای این نوشتار با من همراه باشید

تجربه درد ارتودنسی در مراحل مختلف درمان

اگر پیشتر در دهان خود براکت ارتودنسی داشته‌اید، مطالعه این نوشتار احتمالا برای شما خاطراتی را درباره زخم‌هایی که براکت‌ها روی دندان‌هایتان را ایجاد کرده‌اند را به یادآوری خواهد کرد و اگر تا کنون ارتودنسی نکرده‌اید مطالعه این نوشتار شما را با تجربیات مختلف ناراحتی و درد ارتودنسی در مراحل مختلف آشنا خواهد کرد. به شما خواهیم گفت چگونه این احساس ناراحتی و ناخشنودی ناشی از حضور براکت‌های ارتودنسی را در دهان خود، کم کنید. در ادامه به ذکر درد ارتودنسی در مراحل مختلف درمان اشاره خواهیم کرد.

برای مشاهده جدیدترین و بروزترین هزینه ارتودنسی کلیک کنید.

درد ارتودنسی در ابتدای شروع درمان

بیشتر بیمارانی که تا کنون دیده‌ایم از فرآیند نصب براکت‌های ارتودنسی خود واهمه دارند و فکر می‌کنند این مرحله برایشان دردناک است. خوشبختانه باید بگوییم در طول مدت زمان نصب براکت‌های ارتودنسی شما درد خاصی را حس نخواهید کرد، فقط ممکن است از باز بودن دهان خود در مدت زمان طولانی نصب براکت های ارتودنسی خسته شوید.

طبیعی هم است که در مرحله نصب براکت های ارتودنسی یا به اصطلاح باندینگ ارتودنسی، شما درد خاصی را حس نکنید چرا که در این مرحله دندانپزشک شما، فقط براکت های ارتودنسی را با چسب به دندان‌های شما می‌چسباند. در این مرحله اگر چالش خاصی با توجه به چینش دندان‌های بیمار نداشته باشیم، نباید ببیشتر از نیم ساعت تا یک ساعت به ازای هر فک طول بکشد. در ادامه پزشک شما سیم ارتودنسی مورد نیاز شما را با استفاده از همین براکت ها روی دندان‌هایتان قرار می‌دهد. این مرحله شروع احساس ناخوشایند ارتودنسی است. به محض قرار گرفتن سیم ارتودنسی روی دندان‌هایتان، ترکیبی از احساسات ناخوشایند سراغ شما می‌آید. حس می‌کنید که یک چیز اضافه با ابعاد بزرگ و هندسه آسیب زننده در دهان شما قرار گرفته است.

اولین تجربه ناخوشایند ارتودنسی، بعد از قراردان براکت‌ها و سیم ارتودنسی سراغ شما می‌‎آید.

مرحله نصب ارتودنسی معمولا درد خاصی ندارد

بعد از گذشت چند ساعت از نصب براکت های ارتودنسی توسط متخصص ارتودنسی، وقتی به منزل برمی‌گردید با خودتان احتمال می‌گویید: آنقدرها هم که می‌گفتن بد نبود، همینجاست که متوجه احساس ناخوشایندی روی دندان‌ها و لثه‌هایتان می‌شود. این احساس را اگر بخواهیم درد بنامیم، خیلی شدید نیست اما به دلیل تدوام درد، شما را اذیت خواهد کرد. این احساس ناخوشایند به دلیل اعمال نیروهایی که به دنبال تغییر جای دندان‌ها هستند، برای شما ایجاد می‌شود.

همانطور که گفتیم شما ممکن است روی لثه‌هایتان نیز زخم هایی را تجربه کنید، این احساس ناخوشایند معمولا نباید بیشتر از 1 هفته به طول بیانجامد ولی در برخی موارد دیده شده است که با توجه به آستانه تحمل درد بیمار این مرحله تا یک ماه هم طول کشیده است.

درد سفت و محکم کردن بریس‌های ارتودنسی

در طول مدت زمان درمان ارتودنسی خود، لازم است که هر 2 هفته تا 4 هفته یکبار پزشک خود را ببینید تا روند درمان شما را زیر نظر بگیرد. او ممکن است در هر مرحله، با تویض سیم ارتودنسی شما و سفت تر کردن آن، شما را یک قدم به یک لبخند زیبا نزدیک‌تر کند.

سفت تر شدن بریس‌های ارتودنسی معمولا دردناک نیست، ولی در هر حال بعد از انجام این مرحله از درمان، تجربه یک احساس ناخوشایند کوتاه مدت، شبیه احساسی که در مرحله اول درمان داشتید، طبیعی است و در اغلب موارد ظرف چند ساعت برای شما ملموس نخواهد بود.

سفت‌تر شدن بریس‌های ارتودنسی معمولا دردناک نیست.

سفت تر کردن سیم های ارتودنسی می تواند درد ارتودنسی را بیشتر کند

درد برداشتن ارتودنسی

فرآیند دیباند ارتودنسی یا برداشتن بریس های ارتودنسی دردناک نیست، اما ممکن است پس از گذتشت چند ساعت از برداشتن بریس های ارتودنسی دندان‌های شما نسبت به عدم اعمال نیرویی که در طول مدت زمان طولانی به آ‌ن‌ها اعمال شده است، واکنش نشان داده و حساستر شوند. شما ممکن است در این مراحل درد‌هایی را تجربه کنید که دلیل آن فشارهایی است که دندانپزشک برای برداشتن بریس های به دندان‌های شما وارد کرده است. ولی در نطر داشته باشید که درد ارتودنسی در این مرحله نیز بسیار زود گذر است. مصرف غذاهای سفت و سخت را محدود کنید.

شما در مرحله برداشتن براکت‌های ارتودنسی درد آنچنانی را حس نخواهید کرد.

برداشتن ارتودنسی درد ندارد

دلایل دیگر درد ارتودنسی

در ادامه نگاهی خواهیم داشت به تجربه درد ارتودنسی بیماران در مراحل مختلف درمان ارتودنسی.

درد کش ارتودنسی

در بیشتر درمان‌های ارتودنسی از کش‌های ارتودنسی به عنوان ابزار مهمی در بخشی از درمان استفاده می‌شود. این کش ها در قلاب‌های مخصوصی که به همین دلیل در براکت‌های ارتودنسی تعبیه شده‌اند قلاب می‌شوند تا با اعمال زوایای خاصی از نیرو ناهنجاری‌های فکی و نامرتبی‌های دندانی را از بین ببرند. این کش‌ها در اوایل استفاده ممکن است کمی احساس ناخوشایند در دهان ایجاد کنند که خیلی زود به آن‌ها عادت می‌کنید. مشکل استفاده از این کش‌ها این است که هربار برای غذا خوردن باید آن‌ها را از دهانتان جدا کنید و با وجود این کش‌ها عملا نمی‌تواند غذا را بجوید. مشکل دیگر این است که نباید این کش‌ها را در فواصل زمانی کمتر از چهار ساعت از دهانتان خارج کنید..

کش ارتودنسی نمی تواند باعث درد شود

درد پاورچین ارتودنسی

پاورچین ها یک دسته از ابزار ارتودنسی لاستیکی هستند که به براکتهای ارتودنسی متصل می‌شوند و وظیفه این ابزارها بستن فاصله بین دندا‌ن‌ها است. این ابزارها به دلیل فشار مضاعفی که به دندان‌ها برای قرارگیری در جای درست خود، وارد میکنند بسیار کارآمد هستند. اما باز هم به دلیل فشارهایی که به دندان‌ها می‌آورد می‌تواند برای بعضی از افراد احساس ناخوشایندی داشته باشد.

در ارتودنسی و پاور چین ها

زخم براکت ارتودنسی

غشای پوشاننده فضای داخلی دهان بسیار نازک و حساس است و بریس‌های ارتودنسی هم قسمت‌های تیز کم ندارند.قلاب‌ها و براکت‌های ارتودنسی می‌توانند باعث ایجاد زخم روی لثه و زبان شما شوند.

زخم ها ارتودنسی ناشی از تیزی لبه های براکت ها

کاهش درد ارتودنسی

اگر به تازگی درمان ارتودنسی خود را شروع کرده‌اید، احتمالا به دنبال راه حلی برای احساس ناخوشایند ناشی از حضور براکت‌های ارتودنسی خود هستید. در ادامه به بیان راهکارهایی برای کاهش درد ارتودنسی می‌پردازیم.

از غذاهای نرم و آبکی استفاده کنید

زمانی شروع به درمان ارتودنسی می‌کنید یا به تازگی اقدام به سفت‌تر کردن مجموعه ارتودنسی خود کرده اید، از خوردن غذاهای سفت و سختی که نیاز به جویدن دارند خودداری کنید. می‌توانید از مواد غذایی که در ادامه گفته می‌شود برای تامین نیازهای بدنتان استفاده کنید.

  • انواع اسموتی یا آبمیوه
  • ماست و لبنیات
  • سوپ و آش (ترجیحا سرد شده )

شما همچنین می‌توانید غذاهای گرمی مانند پوره سیب‌زمینی هم بخورید ولی در نظر داشته باشید که غذاهای سرد می‌توانند تورم و التهاب موجود در لثه‌ها را کاهش دهند.

قرقره کردن آب‌ نمک

همان اندازه که خوردن و آشامیدن خوراکی‌هایی با دمای پایین و سرد می‌توانند در کاهش التهابات دهانی موثر باشند، قرقره آب و نمک گرم هم به همان اندازه مفید خواهد بود. آب نمک گرم به عنوان یک ضد عفونی کننده، کلیه فضاهای دهانی را شستشو می‌دهد و از تجمع باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. قرقره آب نمک در مرحله استفاده از پاورچین ها و کش‌های ارتودنسی پیشنهاد می‌شود.

استفاده از موم ارتودنسی

اگر استفاده از بریس های فلزی ارتودنسی در دهان و مخاط دهان شما ایجاد زخم کرده است استفاده از یک موم ارتودنسی بهترین راهکار برای جلوگیری از تشدید این زخم هاست. موم های ارتودنسی روی لبه های براکت ها و وایرها قرار می‌گیرند تا تجربه ناخوشایند خارش و زخم ناشی از این قسمت های ارتودنسی در دهان کمتر شود

استفاده از مسکن‌های بدون نسخه

در نهایت دکتر داودیان برای اشخاصی با آستانه تحمل درد پایین، در صورت درد ارتودنسی مسکن‌های معمول مانند ژلوفن یا بروفن را تجویز می‌کنند. از آنجایی هم که این داروها بدون نسخه در داروخانه ها به فروش می‌رسند، می‌توانید آن‌ها را از نردیکترین داروخانه به خودتان تهیه کنید

چرا مراجعان ما، برای انجام درمان ارتودنسی خود سیمادنت را انتخاب می‌کنند؟

مراجعان زیادی به صورت روزانه برای بررسی موقیعت دندن‌های خود و نیازشان به ارتودنسی توسط دکتر داودیان ویزیت می‌شوند. ما با دلایل زیر مورد اعتماد بیمارانمان هستیم.

  • ایمن ترین روش درمان را انجام می‌دهیم
  • از حضور متخصصان دندانپزشکی باتجربه بهره می‌بریم
  • دستیاران دندانپزشکی حرفه‌ای داریم
  • محیط مطب‌های ما کاملاً مناسب حضور کودکان است
  • به نسبت هزینه‌ای که دریافت می‌کنیم خدمات با کیفیت ارائه می‌دهیم
  • به مراجعان آموزش می‌دهیم
  • همیشه در دسترس هستیم (تماس، سایت، شبکه‌های اجتماعی)
  • پاسخگوی تمام سوالات مراجعان عزیز هستیم.
  • زیر نظر مدیریت دکتر داوودیان هستیم.

به این صفحه امتیاز دهید!

برای امتیاز بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. امتیاز: 3

اولین نفری باشید که به این پست رای می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیما دنت
مشاوره آنلاین
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
دریافت نوبت