
ایمپلنت دندان چیست؟ | کدام ایمپلنت برای شما مناسب است؟

}
عناوین
یک متخصص ایمپلنت درباره ایمپلنت دندان میگوید : ایمپلنت دندان روشي بيخطر و کاملا” تثبيت شده است. احتمالا” اين صحت دارد که ايمپلنت همانند دندان طبيعي تا زماني که از آنها مراقبت کنيد، دوام خواهد داشت. مدت زمان دوام ايمپلنت، بيش از هر چيز بستگي دارد به اينکه شما چگونه از ايمپلنت خود مراقبت کنيد و به طور منظم جهت جلسات مراقبت و ترميم آنها مراجعه کنيد. اگر از ايمپلنت خود به خوبي مراقبت نکنيد، مانند دندان طبيعي، لايهاي از جرم روي آن پوشيده خواهد شد. در صورت عدم درمان، اين مسئله ميتواند منجر به عفونت لثه، خونريزي، درد و ناراحتي عمومي گردد. تمام اين مشکلات در مورد دندان طبيعي شما نيز صدق ميکند.
اگر ايمپلنت خود را به خوبي نگه داريد و استخواني که ايمپلنت در آن نصب ميشود، قوي و سالم باشد، انتظار ميرود ايمپلنت شما سالهاي زيادي دوام داشته باشد. با اين حال، درست مانند ساير انواع جراحي ايمپلنت (مانند تعويض مفصل ران) هيچگونه ضمانت مادام العمري براي دوام آن وجود ندارد. ساليان سال يگانه روش درمان و جبران از دست دادن دندان استفاده از بريج و دندان مصنوعي بود؛ اما امروزه ميتوان از ايمپلنت دندان استفاده کرد که در واقع جايگزين ريشههاي دندان ميشوند. ايمپلنت ها پايه محکمي را براي دندانهاي جايگزين متحرک يا دائمي و ثابتي فراهم ميآورند که متناسب با دندانهاي طبيعي تهيه ميشوند.
جهت مشاهده هزینه انواع ایمپلنت بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
جهت دریافت وقت مشاوره یا درمان بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
ايمپلنت دندان کاملاً شبيه دندانهاي خود بيمار است و چون به گونهاي طراحي ميشوند که بتوانند با استخوان جوش بخورند، دائمي هستند.
ايمپلنت بيمار را از نگراني لغزيدن و افتادن دندان مصنوعي هنگام صحبت کردن رها ميسازد.
چون ايمپلنت جزيي از بدن ميشود، داشتن آن در دهان، برخلاف دندان مصنوعي، با ناراحتي همراه نيست.
ايمپلنت عملکردي مانند دندان طبيعي دارد، بنابراين بيمار ميتواند غذاهاي مورد علاقهاش را به راحتي و بدون درد بخورد.
براي کار گذاشتن ايمپلنت دندان نيازي به دستکاري، تراشيدن و کشيدن ديگر دندانها نيست. از آنجايي که دندانهاي کناري براي نگه داشتن ايمپلنت دستکاري نميشوند، بيشتر دندانهاي طبيعي دست نخورده باقي ميمانند تا سلامت دهان و دندان فرد ارتقا يابد. به علاوه در صورت مجزا بودن ايمپلنتها راحتتر ميتوان بين دندانها را تميز کرد.
ايمپلنت دوام بسيار بالايي دارد و سالهاي متمادي در دهان باقي ميماند.
بيمار در صورت استفاده از ايمپلنت از شرمساري درآوردن دندان مصنوعي و کلنجار رفتن با مواد چسبناک براي سر جا نگه داشتن آنها رهايي خواهد يافت.
چرا کلينيک دندانپزشکي سيمادنت براي ايمپلنت دندان انتخاب کنيم؟
برای اطلاع بیشتر با شماره تلفن 26710760– 66520980 تماس حاصل نمایید یا از طریق تلگرامسوالات خود را مطرح فرمایید.
خیر، همهی دندان پزشکان برای ایمپلنت دندان آموزش ندیدهاند. در کلینیک دندانپزشکی سیمادنت ما یک تیم متخصص شامل متخصص پروتز، جراح فک و صورت، ارتودنتیست و فیزیوتراپیست داریم که پاسخگوی هرگونه نیاز شما هستند.
اگر در اثر سانحه، پوسیدگی دندان، موفقیتآمیز نبودن عمل روت کانال ( عصبکشی ) یا ناراحتی لثه، دندان خود را از دست داده باشید، دندانپزشک توصیه میکند از ایمپلنت دندان و دندان جایگزین مصنوعی (تاج یا روکش ) استفاده کنید. بهعلاوه در صورت از دست دادن چند دندان از ایمپلنت به عنوان نگهدارندههای محکمی برای پل یا دندان مصنوعی نیز استفاده میشود.
علاقه به لبخند زدن امری طبیعی است. با افزایش امید به زندگی نیاز به نوعی سیستم جایگزینی دندان دائمی، برای سلامت کلی و داشتن لبخندی زیبا، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
دندانهای مصنوعی، پُلها و اتصالاتی که قابلیت باز و بسته شدن دارند، لَق و بیثبات هستند؛ این عوامل باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای استفادهکنندگان میشود. ایمپلنت دندان نهتنها کاربرد فراوانی دارد، بلکه به چهره بیماران زیبایی میبخشد و همچنین به طور چشمگیری کیفیت زندگی فرد را افزایش میدهد.
جایگزین نکردن دندان از دست داده به دلیل عقب رفتن لثه و از بین رفتن استخوان اطراف دندان، آسیبدیدگی دندانهای مجاور را در پی خواهد داشت؛ در نتیجه دندانهای دیگر دچار پوسیدگی زودرس میشود. به علاوه صحبت کردن و غذا خوردن دشوار میشود، دندانها جابجا میشود و بیمار از سر درد و درد فک رنج میبرد. ضمناً پس از از دست دادن دندان و ریشه آن، استخوان داخل فک نیز تخریب میشود.
میتوان گفت که ایمپلنت دندان به نحوی استخوان را هدفمند میسازد، عملکردی برای آن به وجود میآورد و از این پس استخوان وظیفه نگه داشتن آن را بر عهده دارد. چنانچه مدت زمان زیادی باشد که دندان از دست رفته است و بخش اعظم استخوان فک از بین رفته باشد، پیوند زدن (گرافت) باید پیش از عمل ایمپلنت به منظور افزایش توده استخوان انجام شود.
ایمپلنت دندان، محکمتر و بادوامتر از دندان مصنوعی یا بریج است؛ به علاوه راهحل دائمی از دست دادن دندان محسوب میشود. در صورت از دست دادن چند دندان کنار یکدیگر میتوان از ایمپلنت برای نگه داشتن بریج یا دندان مصنوعی و در نتیجه افزایش پایداری و کاهش تحریک لثه استفاده کرد.
ایمپلنت دندان، چه در تلفیق با دندان مصنوعی یا پل به کار برده شود چه به تنهایی از آن استفاده شود، غذا خوردن را آسانتر، صحبت کردن را گویاتر و لبخند را زیباتر میسازد و در مجموع اعتمادبهنفس را افزایش میدهد.
در اکثر موارد هر فردي که از سلامت کافي براي انجام عمل معمول کشيدن دندان يا جراحي دهان برخوردار باشد، ميتواند از ايمپلنت دندان نيز استفاده بکند. بيماران بايد لثههاي سالم و استخوان کافي براي نگه داشتن ايمپلنت داشته باشند، بهداشت دهان و دندان را به خوبي رعايت کنند و به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنند. امکان جايگزيني هر تعداد دندان با ايمپلنت، از يک دندان تا تمام دندانها، وجود دارد. در صورت ابتلا به بيماريهاي لثه در زمان وجود دندانهاي طبيعي نيز ميتوان از ايمپلنت استفاده کرد. اگر ايمپلنتها به خوبي تميز شوند، مورد مراقبت قرار گيرند و متخصص به طور منظم آنها را معاينه کند، هيچ مشکلي بروز نخواهد يافت.
ايمپلنت درماني ايمن و پرسابقه است که در مجموع ميزان موفقت آن بالغ بر 98 درصد است و چنانچه به خوبي از آن مراقبت شود تا پايان عمر دوام خواهد داشت. نحوه مراقبت از ايمپلنت و مراجعه منظم به دندانپزشک بيشترين تأثير را بر ميزان دوام و ماندگاري ايمپلنت دارد.
دندان جدید مانند دندانهای طبیعی شما به نظر خواهد رسید.
کل عمل ایمپلنت در بسیاری از موارد تحت بیحسی موضعی انجام میشود. البته برای راحتی بیشتر بیمار، علاوه بر داروی بیحسی از آرامبخش نیز استفاده میشود.
با پیشرفت در علم دندانپزشکی ایمپلنت، اکنون میتوانید انتظار داشته باشید که اکثر ایمپلنت تا زمان نامحدودی دوام یابند. اگر ايمپلنت خود را به خوبي نگه داريد و استخواني که ايمپلنت در آن نصب ميشود، قوي و سالم باشد، میتوانید مطمئن باشید که ايمپلنت شما سالهاي زيادي دوام دارد. بااینحال، مانند همه موارد ترمیم دندان، ایمپلنت دندانها ممکن است فرسایش یافته و یا بشکند و نیاز به ترمیم و یا تعویض داشته باشد.
قرار دادن ايمپلنت در دهان غالباً از کشيدن دندان آسانتر است و معمولاً تحت بيحسي موضعي ساده انجام ميشود. بنا به گفته اکثر بيماران، ناراحتي و درد عمل قرار دادن ايمپلنت در دهان بسيار اندک است و درد آن از درد کشيدن دندان بسيار کمتر است.
تيمي از دندانپزشکان کلينيک دندانپزشکي سيمادنت، قبل از شروع درمان به شما يک جدول زماني دقيق ارائه خواهد داد. در حال حاضر حتي برخي از دندانهاي مصنوعي نيز به طور زمان ميتواند مانند ايمپلنت نصب گردد، که “ايمپلنتهاي فوري” ناميده ميشود. در اين خصوص ميتوانيد با تيم دندانپزشکان خود مشورت کنيد که آيا اين روش براي شما مناسب است. معمولا” دندانهاي مصنوعي 3 تا 4 ماه پس از کاشت ايمپلنت، نصب ميشوند. گاهي اوقات اين درمان زمان بيشتري ميطلبد و تيم دندانپزشکان، مدت زمان درمان را به شما اطلاع خواهد داد.
در گذشته، بعد از این که ایمپلنت ها در لثهی بیمار قرار میگرفت، از بیمار خواسته میشد که مدت زمان دو هفته را بدون داشتن دندان مصنوعی سپری کند. اما با گذشت چند سال، پیشرفتهایی در زمینه دندانپزشکی صورت گرفته و این امکان را به وجود آورده که بیماران در همان روز کاشت ایمپلنت، کلینیک را با دندان های جدید خود ترک کنند.
در کلینیک سیمادنت، هر یک از بیماران و پروسه درمانی مخصوص آنها به طور جداگانه ارزیابی میشود و به همین خاطر ممکن است در موارد خاصی، پزشکان ما به بیمار توصیه کنند که مدت زمان کوتاهی را بدون استفاده از دندان مصنوعی سپری کند.
اين عمل بر همکاري متقابل بين بيمار، دندانپزشک و متخصص لثه (پريودنتيست) استوار است. دندانپزشک و متخصص لثه در مورد محل و چگونگي قرار گرفتن ايمپلنتها به بيمار مشاوره ميدهند. متخصص لثه با توجه به شرايط خاص هر بيمار و نوع ايمپلنت انتخابي برنامه درماني مناسب را براي تامين اهداف و نيازهاي بيمار طرحريزي ميکند.
رويکرد تيم درماني مراقبتي هماهنگ و همهجانبه را مبتني بر بهترين ايمپلنت انتخابي ارائه ميدهد.
سپس ايمپلنت ريشه دندان، که پايهاي تيتانيومي است، داخل حفره استخوان دندان از دست رفته قرار داده ميشود. استخوان فک به موازات التيام يافتن پيرامون پايه فلزي ايمپلنت به گونهاي رشد ميکند که پايه در نهايت داخل فک ثابت ميشود. اين فرايند التيام 6 تا 12 هفته طول ميکشد.
پايه اتصال دهنده کوچکي، به نام اباتمنت، پس از جوش خوردن ايمپلنت به استخوان فک به پايه متصل ميشود تا دندان جديد را محکم در جاي خود نگه دارد. دندانپزشک براي ساختن دندان يا دندانهاي جديد روي دندان را تراش ميدهد و مدل بايت، روي هم آمدن دندانها، را با توجه به ديگر دندانها، نوع دندان و نحوه کنار هم قرار گرفتن آنها، بازآفريني ميکند. دندان يا دندانهاي جديد مبتني بر اين مدل تهيه ميشود و در انتها دندان جايگزين، يا اصطلاحاً تاج دندان، به اباتمنت متصل ميشود.
برخي بيماران ترجيح ميدهند به جاي يک يا چند تاج مجزا اتصالهايي روي ايمپلنت قرار گيرد که دندان مصنوعي متحرک را نگه دارد.
دندانپزشک رنگ دندان جديد را با دندانهاي طبيعي هماهنگ ميکند. از آنجايي که ايمپلنت درون استخوان فک محکم ميشود، ظاهر، حس و عملکرد دندان جايگزين دقيقاً مانند دندان طبيعي است.
با توجه به نيازهاي بيمار و طرح درماني او، عمل ايمپلنت دندان دربرگيرندهي موارد زير ميباشد.
ايمپلنت دندان از نظر شکل و قرارگيري و همچنين از نظر روش و مراحل قرار دادن آن در استخوان، يک يا دو مرحلهاي، به گروههاي مختلف تقسيمبندي ميشود.
ايمپلنت ساب پريواستيل که زير پوشش استخوان قرار ميگيرد، معمولاً در عملهاي يک مرحلهاي به کار برده ميشود. پايه اتصال دهنده براي نگه داشتن ترميم و تاج از لثه بيرون ميزند. مزيت اصلي استفاده از ايمپلنت ساب پريواستيل اين است که دندان مصنوعي را براي بيماراني که ارتفاع استخوان کمي دارند، محکم و ثابت نگه ميدارد.
اين نوع ايمپلنت عموماً در عملهاي دو مرحلهاي به کار برده ميشود و طي عمل جراحي به طور مستقيم درون استخوان فک قرار داده ميشود و به همين دليل ميتوان آن را جايگزيني براي پلها يا دندانهاي مصنوعي متحرک محسوب نمود. همان طور که در تصوير پايين ميبينيد، اين ايمپلنت در انواع گوناگوني چون پيچي/ رزوهدار، استوانهاي/ صاف و تيغهدار عرضه ميشود.
عمل دو مرحلهاي پرکاربردترين روش به شمار ميرود. ايمپلنت طي عمل جراحي داخل استخوان فک به گونهاي قرار داده ميشود که روي آن با لثه پوشانده شود. سپس بافت لثه با بخيه بسته ميشود تا در زمان التيام يافتن استخوان اطراف ايمپلنت و جوش خوردن اين دو به يکديگر از ايمپلنت در برابر وارد شدن نيرو محافظت شود. جراحي (جزيي) دوم پس از التيام يافتن به منظور باز کردن روي ايمپلنت و متصل کردن پايه (اباتمنت) و تاج (ترميم) موقت انجام ميشود.
در اين روش از ايمپلنت يک تکهاي بلندتري استفاده ميشود که پس از قرار داده شدن در استخوان فک از لثه بيرون ميزند. پايه (اباتمنت) و تاج را ميتوان پس از التيام يافتن بدون انجام جراحي دوم به منظور باز کردن روي ايمپلنت در جاي خود قرار داد. در روشي ديگر ايمپلنتي دو تکهاي مانند مورد استفاده شده در عمل دو مرحلهاي به کار برده ميشود. ايمپلنت و اباتمنت به سرعت در طول جراحي اوليه به يکديگر متصل ميشوند. اما نقطه ضعف ايمپلنت يک مرحلهاي اين است که ايمپلنت در برابر نيروهاي خارجي آسيبپذير است و بايد نهايت مراقبت را از آن به عمل آورد تا هيچ گونه خللي در روند التيام يافتن به وجود نيايد.
ميزان موفقيت هر دو عمل يک و دو مرحلهاي بر اساس پژوهشهاي انجام شده مشابه است. بنابراين از دندانپزشک يا جراح دهان و دندان بخواهيد تا دليل انتخاب هر رويکرد را شرح دهد و مزايا و معايب راه حل انتخابي خود را توضيح دهد.
ايمپلنت و ترميم (تاج) هر دو در مواردي کاملاً گزينشي طي يک جراحي داخل دهان قرار داده ميشود. جراحي ايمپلنت بلافاصله پس از کشيدن دندان انجام ميشود و تاج ني اندکي پس از آن در جاي خود قرار داده ميشود. تراکم و حجم استخوان بايد براي چنين عملي در حد قابل قبول و بالا باشد تا نتيجه مناسبي به دست بيايد.
انتخاب سیستم ایمپلنت و روش آن وابسته به وضعیت استخوان فک و عوامل مربوط به بیمار، مهارت دندانپزشک، هزینه و غیره است. شما میتوانید با متخصصان کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت برای یک انتخاب مناسب مشورت کنید.
اکثر ايمپلنتهاي دندان از تيتانيوم تهيه ميشود، اما مواد به کار رفته در سطح ايمپلنت متفاوت است. ماده استفاده شده يکي از عاملهاي اصلي پايداري و استحکام بلندمدت ايمپلنت است. سطح متخلخل در مقايسه با سطح تيتانيومي صاف تماس استخواني بيشتري را ممکن ميسازد. سطح تراش داده شده با اسيد يا شن پاشي شده و سطح زبر شده، داراي پوشش هيدروکسي آپاتيت افشانه شده پلاسمايي و سطح تيتانيومي با شيار ريز يا پاشش پلاسمايي ديگر سطحهاي ايمپلنت هستند.
توصیه ما این است که بعد از ایمپلنت دندان رانندگی نکنید و از کسی بخواهید شما را به خانه برساند. شما در هنگام عمل به صورت موضعی بیهوش شدهاید، به همین دلیل ممکن است وقتی که اثر بیهوشی در حال از بین رفتن است، احساس خستگی یا کمی درد داشته باشید. بنابراین توصیه میشود هرگز رانندگی نکنید.
گذاشتن یک بسته یخ روی ناحیه متورم میتواند به کاهش تورم آن کمک کند. دندانپزشک برای شما قرص مسکن تجویز میکند تا در طول دورهی بعد از درمان (دوره نقاهت) هیچگونه درد و ناراحتی نداشته باشید.
تا 48 ساعت بعد از کاشت ایمپلنت دندان، از خوردن چایی، قهوه، غذاهای ادویهدار و نوشیدنیهای حاوی الکل خودداری کنید. متخصصین کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت بعد از اتمام جراحی کاشت ایمپلنت، به طور دقیق تمامی اقداماتی که لازم است پس از جراحی انجام شوند را به شما توضیح میدهند، تا مطمئن شوند که شما دورهی ریکاوری را به سرعت وبه نحو موثر پشت سر خواهید گذاشت. اولین اولویت ما، راحتی و آسایش و سلامت شماست.
به طور کلی در جراحی کاشت ایمپلنت، هیچ زخم بازی ایجاد نمی شود و بنابراین پروسهی بهبود شما تقریبا سریع و بدون دردسر خواهد بود.
دندانپزشک روکش محافظ را پس از سپری شدن حدود 6 هفته و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک برمیدارد و اباتمنت التیام دهنده را روی ایمپلنت دندان میگذارد. در گام بعد دندانپزشک پس از رشد لثه در اطراف اباتمنت، تاج دائمی را جایگزین آن میسازد. چنانچه تاج موقت روی ایمپلنت التیام دهنده وجود داشته باشد، دندانپزشک پس از 3 تا 6 هفته تاج موقت را با تاج دائمی عوض میکند.
رعايت بهداشت روزانه دهان و دندان، يعني مسواک زدن و کشيدن نخ دندان، به منظور کنترل زيست لايه (بيوفيلم) باکتريها بسيار مهم است. مراجعه منظم به دندانپزشک و متخصص بهداشت دهان و دندان نيز ضروري است. براي تميز کردن ايمپلنتها بايد از وسايل خاصي استفاده کرد که به سطح فلزي زير بافت لثه آسيب نميزنند.
دندانپزشک ميتواند در صورت لزوم ايمپلنت را دربياورد و جايگزين کند، بنابراين اگر به دليل فرسودگي يا آسيب ديدگي تعويض ايمپلنت ضرورت يابد، اين عمل را ميتوان بدون صدمه زدن به ايمپلنت يا اتصال به استخوان انجام داد.
پس از انجام موفقيتآميز عمل ايمپلنت، متخصصان کلينيک دندانپزشکي سيمادنت، بهترين برنامهي مراقبتي لازم براي نگهداري از ايمپلنتها را به شما ارائه ميدهند.
تمیز کردن ایمپلنتهای دندان بسیار ساده است. اطراف ایمپلنتها را باید هر روز به خوبی پاک کرد تا بهداشت و سلامتی دهان و دندان حفظ شود.